Wijchen 2014

25 mei 2014 vond de eerste Lokale Duurzaamheidsmarkt in Wijchen plaats. En het was een succes! Hierbij een overzicht van alle bedrijven die hadden deelgenomen aan dit event:

 

Installatiebedrijf Lelie is de partner in de regio voor totaaloplossingen in de installatietechniek. Ze bieden klimaatbeheersingssystemen, loodgieters-, dak- en zinkwerk voor particulieren, bedrijven en aannemers. De producten die zij leveren zijn de basis voor een comfortabel woon en werkklimaat. Tijdens de markt demonstreren ze een hybride-warmtepomp en lucht/water-warmtepomp met een hoogrendementsketel, om zo de optimale economische werkingsvoorwaarden te vinden op basis van de energiekosten (elektriciteit, gas). Voor warm tapwater gebruikt de Daikin Altherma de werking van de meest efficiënte hoogrendementsketel. Ook wordt een Brink Elan getoond. Door langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur. De continu ventilatie verbetert het binnenklimaat. Het toestel is uitstekend te combineren met Renovent, een ventilatie-unit met warmteterugwinning.

 

Met diverse elektrische fietsen en duurzame fietsverlichting.

 

Zonneboiler of zonnepanelen?
Als je op internet zoekt op ‘zonneboilers’, ‘zonnewarmte’ of ‘zonne-energie’, dan krijg je vrij veel ‘hits’ met pagina’s over zonnepanelen. Zowel zonneboilers als zonnepanelen maken gebruiken van zonnecollectoren, maar er is een groot verschil in de toepassing van beide systemen. Waar zonnepanelen uitsluitend geschikt zijn voor het opwekken van elektriciteit, daar gebruik je een zonneboiler-systeem voor het verwarmen van water voor bijvoorbeeld je douche, verwarming of zwembad. Wisten jullie dit? Laat je hierover informeren of wil je ander advies zoals over de montage van zonnepanelen, bezoek dan de kraam van Holland gaat duurzaam.

 

Veel mensen overwegen om zonnepanelen aan te schaffen voor op hun dak, maar raken door de vele aanbieders met standaard pakketten en collectieve projecten het overzicht kwijt.

Elk dak is namelijk anders, elk huishouden heeft een ander energiegebruik, en er is geen standaard plek om de omvormer te plaatsen. Daarom is een zonnepanelen-installatie maatwerk.

100% ZONNIG biedt u een persoonlijk advies in de showroom in Wijchen en bij u thuis. Wij inventariseren o.a. precies welke panelen het mooiste staan op uw dak en hoe deze het degelijkst gemonteerd kunnen worden, bijvoorbeeld als dakgeïntegreerd systeem.

 

U bent het vast met ons eens: spouwmuurisolatie laat u over aan de professional. Het isoleren van spouwmuren is namelijk een vak. Een vak dat wij als geen ander verstaan. Warmterijk bestaat uit een team van ervaren isolatie professionals die dagelijks werk afleveren waar ze trots op zijn. Niet zo verwonderlijk gezien de uitzonderlijk hoge klanttevredenheid.

 

Tot Uw Dienst Consultancy draagt graag zijn steentje bij aan een maatschappelijk verantwoorde samenleving, voor nu en voor in de toekomst. Energiezuinige LED verlichting is optimaal geschikt om dit doel op een kwalitatief goede en snelle manier te behalen. Als specialist zakelijke markt en Dealer van Econe levert Tot Uw Dienst Consultancy toepassingen voor nieuwe- en vervanging van bestaande verlichtingssituaties, zoals LED TL.

 

Autoberdrijf Henk Scholten is een erkend Volvo dealer en neemt een Hybride Volvo V60 mee.

 

Bochane gaat voor groen en niet alleen door erover te praten! Een schonere toekomst? Een elektrische auto is daar een goed voorbeeld van. De volledig elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben totaal geen Co2 uitstoot. Fiat levert diverse modellen op aardgas. Naast bovenstaande merken is de Bochane Groep (o.a. gevestigd in Nijmegen) ook de officiële dealer van Dacia, Hyundai, Alfa Romeo, Lancia, Jeep en Iveco.

 

Het motto van De E-novatiewinkel is ‘ in 5 stappen energieneutraal’. Bij De E-novatiewinkel kunt u als particuliere woningeigenaar een renovatie laten ontwerpen en uitvoeren. Uw woning wordt niet alleen heel comfortabel, maar ook heel energiezuinig gerenoveerd. En dat voor hetzelfde geld, omdat u nauwelijks nog energiekosten betaalt.

 

Huismerk Energie is een kleine, zelfstandige en onafhankelijke energieleverancier, opgericht in het voorjaar van 2013. Dankzij hoogwaardige persoonlijke dienstverlening biedt Huismerk Energie het alternatief voor de anonieme klantbenadering in energieland. Duurzaamheid van energie heeft onze prioriteit. Hoe wij ons onderscheiden? Huismerk Energie levert groene energie uit jouw omgeving. Dat is duurzamer én voordeliger. Bovendien geven we duidelijke en heldere informatie over de herkomst van energie. Zo weet je zeker dat je altijd écht groene energie krijgt.

 

 

NoviaVolta is één van de drie partners van De Lokale Duurzaamheidsmarkt Wijchen. Je kan via NovioVolta groene stroom, dichtbij opgewekt afnemen van de leverancier Huismerk Energie tegen een scherp tarief. Het gas wordt CO2 gecompenseerd en dit fonds wordt ingezet om lokale projecten in het Rijk van Nijmegen te ondersteunen. Met Huismerk Energie hebben ze een gunstige collectieve overeenkomst gesloten. Als je klant wordt bij Huismerk Energie via NovioVolta stimuleer je de lokale opwekking van energie uit schone bronnen.

 

Aan de basis van de DUITS-GROEP ligt DUITS-FLEUREN schilderwerken. Heden onder de naam DUITS-SCHILDERWERKEN, maar al 40 jaar een begrip in onderhoud en schilderwerk.

Naast het schilderen was het voor ons een logische keuze om ook de glaswerkzaamheden op te pakken en langzaamaan kwam er ook meer vraag naar bouwkundige zaken. Onze tak DUITS-VERBOUW heeft deze vraag omgezet in een antwoord op het gebied van renovatie, onderhoud, verbouw en gevelrenovatie. DUITS-ISOLATIE is ontstaan om juist het gevelonderhoud en met name de isolatiewerkzaamheden goed te coördineren kwaliteit te leveren en zelf uit te voeren.

 

Op de Markt komt een Smartflower te staan van 18 m2!
Smartflower wordt als compleet systeem geleverd en (normaal gesproken) in de ondergrond verankerd. Eén druk op de knop en het wonder begint: de behuizing gaat open en het rond 18m2 grote solaroppervlak ontvouwt zich en draait automatisch naar de zon toe. Zodra de zon ondergaat, vouwt smartflower de vlakken van zijn module in een veiligheidspositie samen. Met één druk op de knop verdwijnt de installatie geheel in de robuuste behuizing. Wethouder Agnes Schaap zal demonstreren hoe gemakkelijk het is bij de opening om 13.00 uur 25 mei op de Markt in Wijchen.

  • Participatieproject Wind in Wijchen

 Wind in Wijchen promoot lokale opwekking van windenergie waaraan u deel kunt nemen door middel van een participatieproject. Bij haar kraam staat de in Delft ontwikkelde Windchallenge 1.7. Het is een nieuwe generatie plug and play kleine windturbine van Hollands design. Deze fluisterstille, lichte windturbine met unieke bladkanteling is ontworpen voor losse en dus makkelijk verhuisbare opstelling op uw dak of (licht-) mast in de bebouwde omgeving.

 

  • Testing & control Engineering

Auto-oplaatpunt

 

Verlichting.

 

 

De GB4All-woning is voorzien van moderne bouwmaterialen en wordt inclusief fundatie in 1 maand gebouwd. Doordat een aantal gevels uitneembaar zijn, kan de woning zonder braakschade in 1 dag worden aangepast aan veranderende behoeften of wensen. Ook is hierdoor uitvoering van de gevel in meerdere materialen mogelijk. Bepaal zelf hoe je wilt dat jouw woning is opgebouwd en er uit ziet.

 

Expert Wijchen staat op De Lokale Duurzaamheidsmarkt met een wasautomaat en een warmtepompdroger met energie klasse A+++ van het merkt Bosch. En daarbij demonstreren ze ook deze elektrische BMW!

 

Sit & Heat is een energiezuinige terrasverwarmer in de vorm van een kussen. Het Sit & Heat kussen kan worden bevestigd op een stoel of bank, zowel in de horeca als bij jou thuis op je terras of op een stadionstoel. Sit & Heat is niet alleen heerlijk warm, maar ook nog eens energiezuinig en kostenbesparend.

 

Naast deze enthousiaste deelnemers zijn we nog altijd op zoek naar andere partijen die deel willen nemen aan onze lokale duurzaamheidsmarkten en consumenten en MKB’ers willen informeren en inspireren over duurzaamheid.
Zo zijn we nog op zoek naar een partij die een methode heeft ontwikkeld om menselijke energie om te zetten in elektriciteit, bijvoorbeeld met een hometrainer of roeitrainer. En bij voorkeur partijen hier uit de regio.