Nijmegen 2014

 

U bent het vast met ons eens: spouwmuurisolatie laat u over aan de professional. Het isoleren van spouwmuren is namelijk een vak. Een vak dat wij als geen ander verstaan. Warmterijk bestaat uit een team van ervaren isolatie professionals die dagelijks werk afleveren waar ze trots op zijn. Niet zo verwonderlijk gezien de uitzonderlijk hoge klanttevredenheid.

 

Huismerk Energie is een kleine, zelfstandige en onafhankelijke energieleverancier, opgericht in het voorjaar van 2013. Dankzij hoogwaardige persoonlijke dienstverlening biedt Huismerk Energie het alternatief voor de anonieme klantbenadering in energieland. Duurzaamheid van energie heeft onze prioriteit. Hoe wij ons onderscheiden? Huismerk Energie levert groene energie uit jouw omgeving. Dat is duurzamer én voordeliger. Bovendien geven we duidelijke en heldere informatie over de herkomst van energie. Zo weet je zeker dat je altijd écht groene energie krijgt.

 

NoviaVolta is één van de drie partners van De Lokale Duurzaamheidsmarkt Wijchen. Je kan via NovioVolta groene stroom, dichtbij opgewekt afnemen van de leverancier Huismerk Energie tegen een scherp tarief. Het gas wordt CO2 gecompenseerd en dit fonds wordt ingezet om lokale projecten in het Rijk van Nijmegen te ondersteunen. Met Huismerk Energie hebben ze een gunstige collectieve overeenkomst gesloten. Als je klant wordt bij Huismerk Energie via NovioVolta stimuleer je de lokale opwekking van energie uit schone bronnen.

 

Aan de basis van de DUITS-GROEP ligt DUITS-FLEUREN schilderwerken. Heden onder de naam DUITS-SCHILDERWERKEN, maar al 40 jaar een begrip in onderhoud en schilderwerk.

Naast het schilderen was het voor ons een logische keuze om ook de glaswerkzaamheden op te pakken en langzaamaan kwam er ook meer vraag naar bouwkundige zaken. Onze tak DUITS-VERBOUW heeft deze vraag omgezet in een antwoord op het gebied van renovatie, onderhoud, verbouw en gevelrenovatie. DUITS-ISOLATIE is ontstaan om juist het gevelonderhoud en met name de isolatiewerkzaamheden goed te coördineren kwaliteit te leveren en zelf uit te voeren.

 

Wethouder Tiemens zal tussen circa 14.15 en 15.15 in gesprek gaan met duurzame ondernemers.

 

Een groene investering moet optimaal renderen zonder zorgen. Wij zijn de zon specialisten in uw regio. Wij kiezen voor de slimme oplossing en houden uw investering in de gaten zodat u kunt genieten van de zon.

 

De Gelderse Natuur en Milieufederatie steunt via het Servicepunt Hier Opgewekt diverse lokale duurzame energie-initiatieven. In Nijmegen maakt de GNMF zich o.a. hard voor verdergaande afspraken over verduurzaming van huurwoningen van woningcorporaties. De GNMF is initiatiefnemer van de coöperatie WindpowerNijmegen. De coöperatie wil in 2015 enkele duizenden leden werven om te investeren in het Windpark Nijmegen-Betuwe, dat naar verwachting in 2017 gebouwd wordt in Nijmegen-Noord. Door het coöperatieve eigendom profiteren de leden en d eomgeving van de opbrengst van het windpark. De opgewekte stroom kan zo’n 8000 huishoudens van stroom voorzien.

 

Het motto van De E-novatiewinkel is ‘ in 5 stappen energieneutraal’. Bij De E-novatiewinkel kunt u als particuliere woningeigenaar een renovatie laten ontwerpen en uitvoeren. Uw woning wordt niet alleen heel comfortabel, maar ook heel energiezuinig gerenoveerd. En dat voor hetzelfde geld, omdat u nauwelijks nog energiekosten betaalt.

 

Duurzaamheid is de hype voorbij en gaat een nieuwe fase in. Het wordt een onderdeel van ons dagelijks leven. We worden ons bewust van de noodzaak van duurzaamheid op lange termijn. De duurzame oplossing is niet altijd per definitie ook de duurste meer en komt steeds vaker voor groter publiek in aanmerking. De verandering begint bij ons als samenleving. Bureau Cambium maakt zich hard voor deze verandering en ondersteunt u op alle mogelijke gebieden om duurzaamheid door te voeren. Wij toetsen duurzaamheid op vier aspecten en in deze volgorde: Product, People, Planet en Profit.  Samen met u zoeken we naar de ideale balans tussen uw wens en de duurzame oplossing.”

 

Autoberdrijf Henk Scholten is een erkend Volvo dealer en neemt een Hybride Volvo V60 mee.

 

  • Windchallenge

Windchallenge is een nieuwe generatie plug and play kleine windturbine van Hollands design. Deze fluisterstille, lichte windturbine met unieke bladkanteling is ontworpen voor losse en dus makkelijk verhuisbare opstelling op uw dak of (licht-) mast in de bebouwde omgeving.

 

BAS heeft één doel: energiegebruikers onafhankelijk helpen worden van  andermans (fossiele) energiebronnen. Energie is een basisbehoefte, dus zou het een grondrecht moeten zijn.  Afhankelijkheid van eindige bronnen, oncontroleerbare prijzen en ondoorzichtige bedrijven past daar niet bij. BAS vindt dat iedereen over zijn eigen schone energie moet kunnen beschikken. Dat bevrijdt de energiegebruiker, scheelt op den duur enorm veel geld en is lief voor eendjes, bomen en ons nageslacht.

 

Veel mensen overwegen om zonnepanelen aan te schaffen voor op hun dak, maar raken door de vele aanbieders met standaard pakketten en collectieve projecten het overzicht kwijt.

Elk dak is namelijk anders, elk huishouden heeft een ander energiegebruik, en er is geen standaard plek om de omvormer te plaatsen. Daarom is een zonnepanelen-installatie maatwerk.

100% ZONNIG biedt u een persoonlijk advies in de showroom in Wijchen en bij u thuis. Wij inventariseren o.a. precies welke panelen het mooiste staan op uw dak en hoe deze het degelijkst gemonteerd kunnen worden, bijvoorbeeld als dakgeïntegreerd systeem.

 

De Urban Wind Turbine Liam F1 is een kleine windturbine met een diameter van 1,5 meter en weegt ca. 55 kilogram. Vanwege zijn kleine formaat en gewicht kan hij daarom op bijna elke gevel of dak geïnstalleerd worden. Hij zal in Nederland bij een windsnelheid van 4,5 m/s gemiddeld tussen de 300 en 2500 kilowatt per jaar…

 

 

Duurzaam bouwen en renoveren is niet meer weg te denken in de huidige bouw- en installatietechniek en is steeds meer een uitgangspunt voor alle fasen van het bouwproces. Voor duurzaam exploiteren van vastgoed moeten bouwkunde, gebouwmanagement, installatie, duurzame energie en energiemanagement volledig worden geïntegreerd.

 

Steek energie in eigen molens! Wij willen laten zien dat we samen voor windenergie kunnen zorgen. Dit windpark is een burgerinitiatief. Het is uitzonderlijk dat molens eigendom worden van mensen, en niet van een grote energiemaatschappij. We produceren onze eigen energie. Zo worden we minder afhankelijk van grote, wereldwijd opererende marktpartijen en minder kwetsbaar voor ontwikkelingen die de energieprijs opstuwen.

Avalon Advies is opgericht op 11 november 2011. Zelfstandig of in samenwerking met anderen zijn opdrachten volbracht als adviseur organisatie-ontwikkeling, interim hoofd financieel beleid, adviseur reorganisatie, ontwikkelaar benchmark, projectleider fusie-organisatie, opdrachtgever implementatie nieuw financieel systeem en projectadviseur overdracht gemeentelijke taken.

 

Installatiebedrijf Lelie is de partner in de regio voor totaaloplossingen in de installatietechniek. Ze bieden klimaatbeheersingssystemen, loodgieters-, dak- en zinkwerk voor particulieren, bedrijven en aannemers. De producten die zij leveren zijn de basis voor een comfortabel woon en werkklimaat. Tijdens de markt demonstreren ze een hybride-warmtepomp en lucht/water-warmtepomp met een hoogrendementsketel, om zo de optimale economische werkingsvoorwaarden te vinden op basis van de energiekosten (elektriciteit, gas). Voor warm tapwater gebruikt de Daikin Altherma de werking van de meest efficiënte hoogrendementsketel. Ook wordt een Brink Elan getoond. Door langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur. De continu ventilatie verbetert het binnenklimaat. Het toestel is uitstekend te combineren met Renovent, een ventilatie-unit met warmteterugwinning.

 

LED Verlichting

 

Hellosun levert complete oplossingen voor duurzame energie aan particulieren, bedrijven, aannemers en installatiebedrijven, projectontwikkelaars, agrariërs, (semi) overheden en andere professionals.

 

Vanaf 1 januari 2014 is het mogelijk om een belastingkorting te krijgen op uw energieverbruik met zonnepanelen die niet op uw eigen dak liggen. Huishoudens, die samen via een zonnepanelen-installatie op een dak in de buurt duurzame energie opwekken, krijgen een belastingkorting op hun energieverbruik. Deze huishoudens dienen dan (als natuurlijke persoon) lid te worden van een lokale energiecoöperatie. Deze lokale energiecoöperatie is daarbij eigenaar van de zonnepanelen-installatie en de leden krijgen 9 eurocent belastingkorting op elk kWh die met de zonnepanelen worden opgewekt.

 

 

De Als CO2 neutrale mastenfabrikant bieden wij overheden de meest passende oplossing bij de vertaling van een duurzaam beleid voor openbare verlichting naar de praktijk: SPIRIT, Solar Powered Lighting Column. Bekijk hier het filmpje De lichtmast van de toekomst.

 

  • Thuis – Oogst

Thuis – Oogst biedt de mogelijkheid om thuis op uw balkon, terras of bedrijf zelf verse groenten en kruiden te oogsten.

 

Stripbike is een fietsenwinkel in Nijmegen voor fixed gear, single speed, mountainbikes, bijzonder design en racefietsen. Stripbike is een fietsenwinkel waar je komt voor goed advies, mooie producten en een goede prijs!

 

 

Naast deze enthousiaste deelnemers zijn we nog altijd op zoek naar andere partijen die deel willen nemen aan onze lokale duurzaamheidsmarkten en consumenten en MKB’ers willen informeren en inspireren over duurzaamheid.
Zo zijn we nog op zoek naar een partij die een methode heeft ontwikkeld om menselijke energie om te zetten in elektriciteit, bijvoorbeeld met een hometrainer of roeitrainer. En bij voorkeur partijen hier uit de regio!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Wieringa van BBCC Advies op telefoonnummer 0487-542505.