Wijchen april 2015

 

U bent het vast met ons eens: spouwmuurisolatie laat u over aan de professional. Het isoleren van spouwmuren is namelijk een vak. Een vak dat wij als geen ander verstaan. Warmterijk bestaat uit een team van ervaren isolatie professionals die dagelijks werk afleveren waar ze trots op zijn. Niet zo verwonderlijk gezien de uitzonderlijk hoge klanttevredenheid.

 

Installatiebedrijf Lelie is de partner in de regio voor totaaloplossingen in de installatietechniek. Ze bieden klimaatbeheersingssystemen, loodgieters-, dak- en zinkwerk voor particulieren, bedrijven en aannemers. De producten die zij leveren zijn de basis voor een comfortabel woon en werkklimaat. Tijdens de markt demonstreren ze een hybride-warmtepomp en lucht/water-warmtepomp met een hoogrendementsketel, om zo de optimale economische werkingsvoorwaarden te vinden op basis van de energiekosten (elektriciteit, gas). Voor warm tapwater gebruikt de Daikin Altherma de werking van de meest efficiënte hoogrendementsketel. Ook wordt een Brink Elan getoond. Door langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur. De continu ventilatie verbetert het binnenklimaat. Het toestel is uitstekend te combineren met Renovent, een ventilatie-unit met warmteterugwinning.

 

Veel mensen overwegen om zonnepanelen aan te schaffen voor op hun dak, maar raken door de vele aanbieders met standaard pakketten en collectieve projecten het overzicht kwijt.

Elk dak is namelijk anders, elk huishouden heeft een ander energiegebruik, en er is geen standaard plek om de omvormer te plaatsen. Daarom is een zonnepanelen-installatie maatwerk.

100% ZONNIG biedt u een persoonlijk advies in de showroom in Wijchen en bij u thuis. Wij inventariseren o.a. precies welke panelen het mooiste staan op uw dak en hoe deze het degelijkst gemonteerd kunnen worden, bijvoorbeeld als dakgeïntegreerd systeem.

 

Bochane gaat voor groen en niet alleen door erover te praten! Een schonere toekomst? Een elektrische auto is daar een goed voorbeeld van. De volledig elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben totaal geen Co2 uitstoot. Fiat levert diverse modellen op aardgas. Naast bovenstaande merken is de Bochane Groep (o.a. gevestigd in Nijmegen) ook de officiële dealer van Dacia, Hyundai, Alfa Romeo, Lancia, Jeep en Iveco.

 

Het motto van De E-novatiewinkel is ‘ in 5 stappen energieneutraal’. Bij De E-novatiewinkel kunt u als particuliere woningeigenaar een renovatie laten ontwerpen en uitvoeren. Uw woning wordt niet alleen heel comfortabel, maar ook heel energiezuinig gerenoveerd. En dat voor hetzelfde geld, omdat u nauwelijks nog energiekosten betaalt.

 

Aan de basis van de DUITS-GROEP ligt DUITS-FLEUREN schilderwerken. Heden onder de naam DUITS-SCHILDERWERKEN, maar al 40 jaar een begrip in onderhoud en schilderwerk.

Naast het schilderen was het voor ons een logische keuze om ook de glaswerkzaamheden op te pakken en langzaamaan kwam er ook meer vraag naar bouwkundige zaken. Onze tak DUITS-VERBOUW heeft deze vraag omgezet in een antwoord op het gebied van renovatie, onderhoud, verbouw en gevelrenovatie. DUITS-ISOLATIE is ontstaan om juist het gevelonderhoud en met name de isolatiewerkzaamheden goed te coördineren kwaliteit te leveren en zelf uit te voeren.

 

De laatste jaren groeit het initiatief van buurtbewoners om gezamenlijk hun huizen energievriendelijker te maken. Het samen inkopen van isolerende maatregelen of het plaatsen van zonnepanelen is goedkoper en werkt aanstekelijk. Gemeenten kunnen deze buurtinitiatieven stimuleren en ondersteunen. In dit project doen 18 gemeenten in de praktijk ervaring op met het oppakken van deze nieuwe rol, samen met bewoners en een aanjaagbureau. De Veenhof is een wijk waar buurtbewoners samen hebben gekeken naar energiebesparing, veiligheid en langer thuis blijven wonen.

 

U wilt een comfortabelere woning en minder betalen aan energie kosten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u adviseren over alle facetten van het (na) isoleren van uw woning. Van vloerisolatie, dakisolatie, kruipruimte-isolatie, geluidsisolatie tot spouwmuurisolatie.

Wist u dat door het (na) isoleren van uw woning u gemiddeld tussen de 30 en 50% op uw energie kosten kunt besparen? Het goed en gedegen aanbrengen van de isolatie is hierbij erg belangrijk. Wij van de Isolateur kunnen u hierbij van dienst zijn.

 

Een groene investering moet optimaal renderen zonder zorgen. Wij zijn de zon specialisten in uw regio. Wij kiezen voor de slimme oplossing en houden uw investering in de gaten zodat u kunt genieten van de zon.

Duurzaam denken en doen is het motto van Avalon Advies. Sinds 2010 verzorgen we voor 12 gemeenten de subsidieregeling woningisolatie van de Provincie Gelderland. Dit doen we ook voor de gemeente Wijchen, dus bent u woningeigenaar en denk u er over om uw woning duurzaam te isoleren dan bent u van harte welkom!

Duurzame energie opwekken met uw eigen Cv-ketel? Dat kan met een zogenaamde micro-WKK of HRe-ketel. De Provincie Gelderland geeft bovendien tot €2.000 subsidie. Namens de Provincie Gelderland promoten wij deze regeling en handelen de subsidieaanvragen af.

 

Al 25 jaar produceert en levert Timmerbedrijf P. Zwartjes kwalitatief hoogwaardige kozijnen, ramen, deuren en trappen voor renovatie, nieuwbouw en utiliteitsbouw in Wijchen, Nijmegen en de regio daaromheen. Wij zijn vooral sterk in maatwerk, of het nu gaat om 1 raam of uw gehele woning te laten voorzien van nieuwe hoogwaardige kozijnen. Verder hebben wij een systeem ontwikkeld om uw bestaande houten kozijnen te behouden en te laten voorzien van draaikiepramen. Zie hiervoor onze www.vandraainaarkiepraam.nl website.

 

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Tijdens De Lokale Duurzaamheidsmarkt kunt u deze spulletjes laten repareren.

 

Sfeer van Willems is een duurzame groente- en fruittuin van één hectare groot aan de noordoostelijke rand van Wijchen gelegen. Wij richten ons op de consument die waarde hecht aan duurzaam en gezond geproduceerd voedsel.

In ruil voor een abonnement maken wij onze klanten ‘oogstgenoot’. Onze klanten oogsten zelf hun groenten en fruit op ons land. Hierdoor beschikken oogstgenoten tijdens het seizoen over verse seizoensgroenten en- fruit.

 

Beebox is een box vol verse producten direct van de boer wekelijks aan huis bezorgd. Beebox is goedkoper dan dezelfde producten in de supermarkt en biedt de boer een eerlijke prijs. Onze boxen zijn gevuld met biologische seizoensproducten, 100% uit Nederland afkomstig. Vers, gevarieerd, gemakkelijk en gezond in drie boxen, BOX, BOXL, BOXXL. Alle boxen kunnen ook in een koolhydraatarme variant geleverd worden. Laat je elke week verrassen en inspireren met de bijbehorende recepten op onze website.

Nieuwe abonnees die zich aanmelden op de duurzaamheidsmarkt in Wijchen krijgen bij de eerste levering een appeltaartpakket cadeau. Kom proeven en bekijk een van onze boxen.

 

Er zijn op het moment veel verschillende led-lampen verkrijgbaar en er komen er snel steeds meer want de ontwikkelingen op led-gebied gaan zeer snel. Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat het aantal led`s of het wattage van de led-lamp bepaalt hoeveel lumen (licht) de led-lamp geeft. Dit is echter onjuist! Het rendement van de led`s (hoeveel licht die de led geeft t.o.v. het vermogenwat hij gebruikt) bepaald de uiteindelijke lichtopbrengst. Wilt u meer weten over Led verlichting, u kunt bij ons terecht tijdens De Lokale Duurzaamheidsmarkt.

 

 

Naast deze enthousiaste deelnemers zijn we nog altijd op zoek naar andere partijen die deel willen nemen aan onze lokale duurzaamheidsmarkten en consumenten en MKB’ers willen informeren en inspireren over duurzaamheid.
Zo zijn we nog op zoek naar een partij die een methode heeft ontwikkeld om menselijke energie om te zetten in elektriciteit, bijvoorbeeld met een hometrainer of roeitrainer. En bij voorkeur partijen hier uit de regio.