– Wijchen april 2016

Autobedrijf Bochane

Bochane gaat voor groen en niet alleen door erover te praten! Een schonere toekomst? Een elektrische auto is daar een goed voorbeeld van. De volledig elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben totaal geen Co2 uitstoot. Fiat levert diverse modellen op aardgas. Naast bovenstaande merken is de Bochane Groep (o.a. gevestigd in Nijmegen) ook de officiële dealer van Dacia, Hyundai, Alfa Romeo, Lancia, Jeep en Iveco.
www.bochanegroep.nl

Installatiebedrijf Lelie

Installatiebedrijf Lelie is de partner in de regio voor totaaloplossingen in de installatietechniek. Ze bieden klimaatbeheersingssystemen, loodgieters-, dak- en zinkwerk voor particulieren, bedrijven en aannemers. De producten die zij leveren zijn de basis voor een comfortabel woon en werkklimaat. Tijdens de markt demonstreren ze een hybride-warmtepomp en lucht/water-warmtepomp met een hoogrendementsketel, om zo de optimale economische werkingsvoorwaarden te vinden op basis van de energiekosten (elektriciteit, gas). Voor warm tapwater gebruikt de Daikin Altherma de werking van de meest efficiënte hoogrendementsketel. Ook wordt een Brink Elan getoond. Door langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur. De continu ventilatie verbetert het binnenklimaat. Het toestel is uitstekend te combineren met Renovent, een ventilatie-unit met warmteterugwinning.
www.installatiebedrijflelie.nl

Timmerbedrijf P. Zwartjes

Al 25 jaar produceert en levert Timmerbedrijf P. Zwartjes kwalitatief hoogwaardige kozijnen, ramen, deuren en trappen voor renovatie, nieuwbouw en utiliteitsbouw in Wijchen, Nijmegen en de regio daaromheen. Wij zijn vooral sterk in maatwerk, of het nu gaat om 1 raam of uw gehele woning te laten voorzien van nieuwe hoogwaardige kozijnen. Verder hebben wij een systeem ontwikkeld om uw bestaande houten kozijnen te behouden en te laten voorzien van draaikiepramen. Zie hiervoor onze www.vandraainaarkiepraam.nl website.
www.timmerbedrijf-zwartjes.nl

Holland gaat Duurzaam

Informatie: volgt.

E-novatiewinkel

Het motto van De E-novatiewinkel is ‘Comfortabel wonen met 0-op-de-meter’. Bij De E-novatiewinkel kunt u als particuliere woningeigenaar een renovatie laten ontwerpen en uitvoeren volgens het Altijd Lente-principe ®. Uw woning wordt niet alleen heel stijlvol en comfortabel, maar ook heel energiezuinig gerenoveerd. Dat is een rendabele investering, omdat u nauwelijks nog energiekosten betaalt.
www.e-novatiewinkel.nl

Wereldwinkel Wijchen

Informatie: volgt.

Repair café Wijchen

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Tijdens De Lokale Duurzaamheidsmarkt is Ine aanwezig om kleine reparaties aan kleding uit te voeren. Voor reparaties aan computers, elektrische apparaten en fietsen kunt u zaterdag 7 mei terecht op het repaircafewijchen in de OZO aan de Urnenveldweg 10 van 10.00 tot 13.00 uur. En daarna weer op elke eerst zaterdag van de maand.
www.repaircafewijchen.nl

Slim Veenhof

De laatste jaren groeit het initiatief van buurtbewoners om gezamenlijk hun huizen energievriendelijker te maken. Het samen inkopen van isolerende maatregelen of het plaatsen van zonnepanelen is goedkoper en werkt aanstekelijk. Gemeenten kunnen deze buurtinitiatieven stimuleren en ondersteunen. In dit project doen 18 gemeenten in de praktijk ervaring op met het oppakken van deze nieuwe rol, samen met bewoners en een aanjaagbureau. De Veenhof is een wijk waar buurtbewoners samen hebben gekeken naar energiebesparing, veiligheid en langer thuis blijven wonen.

Kringloopwinkel Vraag en Aanbod, Wijchen

Informatie: volgt.
www.kringloopwinkelwijchen.nl

Op het podium: Podium Jewels of Jazz

Jeroen Jongmans en Els Gerbrands vormen samen de Jewels of Jazz. Jeroen vliegt als een virtuoos over de toetsen, solerend als geen ander en begeleidt Els die met haar lage, warme, soms rauwe, weergaloos lekkere stem de met zorg geselecteerde Jazz Standards zingt, gevarieerd en aanstekelijk met een Bluesy Touch.
Informatie: Els Gerbrands, els.gerbrands@hotmail.com.

Solar snacks

Healty food powered by the sun! Met dit innovatieve concept verzorgt Solar Snacks zonnige catering tijdens buitenevenementen. Dankzij een dak van 9 zonnepanelen kan Solar Snacks off the grid bakken en frituren. Solar Snacks gebruikt gezonde vetten en is daarmee een uitstekend smeermiddel voor een informeel ontmoeten. Solar Snacks maakt mensen op een positieve manier bewust van duurzaamheid. Zijn aanwezigheid is daarmee een goed visitekaartje. Naast catering heeft deze flexibele unit nog veel meer te bieden. Vraag naar de mogelijkheden en de actuele vegetarische menukaart. Vet verantwoord!
Informatie: Tijs van Trigt, tijsvantrigt@live.nl.

DAR

Dar is in Wijchen hét aanspreekpunt voor afval en afvalinzameling. Samen met de gemeente Wijchen kijkt Dar hoe duurzaamheid op het gebied van afval en afvalinzameling steeds verder doorgezet kan worden. Wilt u uw kennis over afvalscheiding testen? Doe dan mee aan het afvalscheidingsspel! Ook ziet u een van de nieuwste elektrische voertuigen van Dar.
www.dar.nl

Springkussen

Voor kinderen is er een mooi springkussen opgesteld. NB: hier is geen toezicht!

Extra stand Kinderziekte Batten

Gerwin Koopsen vraagt hier aandacht voor de kinderziekte Batten

 

Naast deze enthousiaste deelnemers zijn we nog altijd op zoek naar andere partijen die deel willen nemen aan onze lokale duurzaamheidsmarkten en consumenten en MKB’ers willen informeren en inspireren over duurzaamheid.